Тиждень екологічного виховання у Херсонському ясла-садку № 27

Тиждень екологічного виховання у Херсонському ясла-садку № 27

З 07 по 11 листопада у Херсонському ясла-садку № 27 проходив екологічний тиждень, метою якого було формування знань дошкільнят про природу, природні явища, рослинний і тваринний світ, розвиток естетичних почуттів: любові, поваги, бережливого ставлення по відношенню до світу природи, спонукання у дітях бажання доглядати за природою і тваринами, берегти і зберігати природні багатства.

У групі старшого віку відбулася цікава прогулянка-спостереження «Стежинками осені», де діти спостерігали за змінами, що сталися в житті рослин восени. Вони з’ясували, чому в листопаді дерева і кущі скидають листя, багато трав’янистих рослин засихає, а морозостійкі рослини квітнуть. Дошкільнята з особливою цікавістю збирали насіння квітів, згрібали опале листя для влаштування компостної ями, усвідомлюючи те, що навесні в квітниках садочку знову забуяють різнокольорові пахучі квіти, якими будуть усі насолоджуватися і милуватися.

У групі молодшого віку було проведено заняття з ліплення «Зернятко для пташок». Попередньою роботою було ознайомлення та розглядання пташок під час прогулянок, годування їх крихтами та зернятками, бесіди про необхідність підгодовування пташок.

У художній майстерні малюки навчалися відтворювати образи навколишнього світу: ліпили предмети круглої форми (зернятка) за допомогою наступних дій: відривання, скачування, притискання. Заняття супроводжувалося поетичним словом та музикою, що посилювало враження дітей від образотворчої діяльності.

Підсумком заняття стало годування пташок зернятками, виготовленими дітьми власноруч. А головне – що вихованці зрозуміли про необхідність дбайливого ставлення до природи і небайдужості до всього живого.

А гурток «Дивокрай», до якого входять дітки середнього і старшого віку, у театралізованій формі представили екологічну казку «Овочі для здоров’я» з введенням незвичайних персонажів-овочів, які розповіли про необхідні екологічні умови для їх вирощування.

Підсумком проведення екологічного тижня стало розуміння дітьми про необхідність формування активної позиції «захисника і друга» світу природи, що є основою виховання екологічної культури дошкільників.

/Files/images/tijden_ekolog_2016/IMG_1090.jpg

/Files/images/tijden_ekolog_2016/IMG_1093.jpg

/Files/images/tijden_ekolog_2016/IMG_1099.jpg

/Files/images/tijden_ekolog_2016/IMG_1085.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 131